Drikkeopskrifter

DRIKKEOPSKRIFTER MED MJØD

GÆSTEDRINK:
4 dele mjød
2 dele citronvand eller
bitter lemon
citron og limefrugt
isterninger
Bland mjød med citronvand eller bitter lemon.
Skær citron og limefrugt i ikke for tykke ski-ver
og halvér dem. Fyld glasset op med frugt
og isterninger og hæld mjødblandingen over.
Serveres iskold.

MJØD SOM DESSERTVIN:
En bedre dessertvin findes ikke. Mjød egner
sig til alle slags desserter - også til oste.
Serveres i portvinsglas eller klare hvidvins-glas.
Serveringstemperatur 15°C.


Gl. Dansk Mjød, Vikingernes Mjød, Viking Blod og Eng-mjød.:

• Dessertvin eller kaffelikør. Serveres evt. i portvinsglas. Stuetemperatur eller lidt koldere.

• Velkomstdrink 1. Ca. 10 cl. serveres med isterninger eller frosne bær.

• Velkomstdrink 2. 5-7 cl. mjød blandes med samme mængde perlevin eller mousserende vin. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Velkomstdrink 3. 5-7 cl. mjød blandes med samme mængde bitter lemon. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Velkomstdrink 4. 5-7 cl. mjød blandes med 2 cl. rom. Tilsæt isterning eller frosne bær.

• Mjød-øl. 1/3 mjød og 2/3 alm. pilsnerøl eller letøl. Smager herligt til maden eller blot for at nyde en rigtig viking-bajer. Serveres som fadøl. Slår som en viking.

• Varm punch. En kop mjød varmes op næsten til kogepunktet. Serveres gerne i lerkrus. Drikkes meget varm. Virker lindrende. Prøv den sammen med æbleskiver en kold vinterdag.

• Kold punch. 4 dele mjød og 2 dele citronvand eller bitter lemon og et stænk angustora eller Riga Balzam. Serveres med knust is og en skive citron. En frisk drik på terrassen.

• Gløg. I stedet for gløg varmes mjød med rosiner, mandler, ingefær og hvad man ellers ville blande i gløggen.


Klapøjster Mjød.

Denne mjød er tilsat snaps, og er derfor stærkere og knap så sød som de ovenfor nævnte.

• Mild snaps. Serveres i stuetemperatur. God til f.eks. ost.

• Halvbitter. Drikkes i stedet for en bitter.

• Mjød-øl. 1/3 mjød og 2/3 alm. pilsnerøl eller letøl. Smager herligt til maden eller blot for at nyde en rigtig viking-bajer. Serveres som fadøl. Slår som en meget stærk viking.

• Varm punch. En kop mjød varmes op næsten til kogepunktet. Serveres gerne i lerkrus. Drikkes meget varm. Virker lindrende. Prøv den til gule ærter, eller bare fordi du trænger til noget godt og varmt.

Jyde Mjød.

Denne mjød er tilsat Riga Balzam, og er derfor stærkere end andre mjødarter, og den er ikke nær så sød.

• Halvbitter. Drikkes i stedet for en bitter. God på jagt- og fisketuren.

• Kaffelikør. Serveres i cognacglas.

• Varm punch. En kop mjød varmes op næsten til kogepunktet. Serveres gerne i lerkrus. Drikkes meget varm. Virker lindrende. Prøv den til gule ærter, eller bare fordi du trænger til noget godt og varmt.

• Mjød-øl. 1/3 mjød og 2/3 alm. pilsnerøl eller letøl. Smager herligt til maden eller blot for at nyde en rigtig viking-bajer. Serveres som fadøl. Slår som en meget stærk viking.

 

Viking Bitter.

Et spiritusprodukt. Lavet på basis af mjød, men tilsat en essens af 56 forskellige krydderier. 30% vol.

• Bitter. Sådan skal en rigtig bitter smage. Ganske enkelt himmelsk. Alle vil elske denne bitter.

• Kaffelikør. Serveres i cognacglas.

• Varm punch. En kop Viking Dram varmes op næsten til kogepunktet. Serveres gerne i lerkrus. Drikkes meget varm. Virker lindrende, men går lige i blodet. Vil du gerne have 2, så skal du måske sætte dig på sengekanten, før du går i gang med den anden.

• Altid. Hedder sådan, fordi man altid kan drikke Viking Bitter, og den kan blandes i alting.